Menu


Duurzaam:

Vanaf dit jaar moet het anders. Ik wil het anders, ik ga het anders doen. Duurzamer, groener, het liefst circulair.De volgende acties zijn al groen:

- In Nederland zijn er maar enkele erkende duurzame drukkers. Ik heb met alle contact gehad en offertes aangevraagd om de prijzen te kunnen vergelijken, zodat ik mijn klanten goed kan adviseren. 

- Klanten informeren over groene keuzes in het ontwerpproces. Denk bijvoorbeeld aan: de nodige oplage (kies wijs), kiezen voor print of digitaal, keuze (duurzame) drukker, papierkeuze, enzovoort. 
Update: Meerdere klanten hebben de CO2 uitstoot van het produceren en het laten vervoeren van hun drukwerk laten compenseren via Trees for all

- Ik werk nauw samen met Janneke van Jontwerp, zij is een duurzame webbouwer

- Mijn werkplek is voornamelijk thuis. En we hebben tijdens de verbouwing van ons huis en kantoor vele groene, duurzame maatregelingen genomen zoals dakisolatie en plaatsen lage temperatuurconvectoren en zijn van label G naar D gegaan. 

Buitenshuis spreek ik af met klanten of collega's in duurzame en/of maatschappelijk betrokken horeca. Zoals: Crudo, Brood op de Plank en Borboleta.

- Ik gebruik nagenoeg altijd mijn derdehands fiets en het openbaar vervoer om mij te verplaatsen.
 
 
Welke acties ga ik ondernemen:
 

- Overstappen naar een duurzame bankASN 
Update: Ik ben in juli 2018 overgestapt!

- Mijn website verplaatsen naar een duurzame hostGreenhost.

- Met mijn vaste drukker gaan praten hoe het ook daar zo groen mogelijk kan.

- Mijn visitekaartje digitaliseren en geen nieuwe kaartjes laten bijdrukken. 
Update: Ik heb geen nieuwe kaartjes laten bijdrukken omdat ik link via LinkedIn. Zeer effectief. 

- Ik wil meer informatie over duurzaam ondernemen en aangezien Nijmegen Green Capital Of Europe is, zal ik veel bijeenkomsten, informatieve workshops en wat al niet meer gaan bijwonen. Te beginnen bij Wondertuin, het European Green Capital Festival! 
Update: Het afgelopen jaar heb ik me verdiept in onder andere: Bioplastics en afbreekbaar papier. Op LinkedIn heb ik meerdere bijdrage geleverd.