Menu


"Vanaf dit jaar moet het anders. Ik wil het anders, ik ga het anders doen. Duurzamer, groener, beter voor de wereld."*

Nijmegen, januari 2018

*) En inclusiever/ dIverser. Hoe? Daarin ben ik nog zoekende. 

 

SAMENWERKING: Duuzaamheid & Diversiteit

We hebben een clubje op gericht met mensen met een ruimere blik... Kom je erbij? Kom je erbij?

SImone Luijckx, Linda Schlief, Janneke en ik gaan (meer) samenwerken. Hoe we dit precies gaan vormgeven en of het bij dit viertal blijft weten we nog niet. Maar we inspireren elkaar en we vinden (voelen?) dat deze samenwerking zoveel moois kan opleveren. 

Simone en Linda zijn beide helemaal thuis in alles wat te maken heeft met de inclusieve maatschappij. Janneke en ik hebben het duurzame dna in ons zitten. We kijken waar de verbanden liggen en leren zoveel van elkaar. We hebben ook al een naam voor ons collectief. Maar dat vertel ik later.
Nijmegen, Mei 2022

GENDER, SEKSE, GESLACHT

Zeg ik 'mijn dochter' of 'mijn kind' zit nu op de middelbare school? Is het belangrijk? Is het overdreven?  Voor mij is het iets om over na te denken. Mijn 'kind' is neutraal, qua gender, sekse, geslacht. Ik heb het er ook met mijn dochter over. Heel interessant hoe zij er naar kijkt. 

Wat is het verschil tussen gender, sekse en geslacht? 
Lees het hier:
Voor de laatste keer gender sekse en geslacht zijn niet hetzelfde.

Ik moet een formulier invullen en kan enkel kiezen tussen meneer of mevrouw als aanhef. Kan dat niet anders? Ik vraag het  de betreffende organisatie. Ze zijn er mee bezig. Gelukkig. 

Mijn trainer heet Suus, fijn mens. Diens voornaamwoorden zijn: die/diens of hen/hun. 
(update maart 2022): Suus' voornaamwoorden zijn: die/diens of hij/zijn)

Lees er meer over:
Hoe gebruik je non binaire voornaamwoorden.

Zie ook mijn stories op Instagram:
https://www.instagram.com/studiohoek/

Nijmegen, 2021

INCLUSIVITEIT

Al een tijdje ken ik Linda Schlief. Ze is tekstschrijver en was zoekende in haar zogeheten niche. En die heeft ze gevonden: Diversiteit en inclusiviteit. Iets waar ze met zoveel intrinsieke motivatie over schrijft en voor strijdt dat het inspireert en mijn ogen opent. 
Nijmegen, december 2020

Meer lezen over dit onderwerp: https://tekstbureaulindaschlief.nl/blog/

SAMENWERKING

Janneke van J Ontwerp en ik hebben besloten onze krachten te bundelen en zullen samen ons duurzaam communicatiebureau starten. 15 jaar ervaring samen in een onderneming met grote plannen waar duurzaamheid en sociale betrokkenheid de speerpunten zullen zijn. 
Nijmegen, juli 2019

DRUKWERK

In Nederland zijn er maar enkele erkende duurzame drukkers. Ik heb met meerdere contact en vraag offertes aan om de prijzen te kunnen vergelijken, zodat ik mijn klanten goed kan adviseren. 

Update december 2019: Ook dit jaar hebben meer dan de helft van mijn klanten hun steentje bijgedragen door bomen te laten planten via Trees for all.

Update december 2018: Meerdere klanten hebben de CO2-uitstoot van het produceren en het laten vervoeren van hun drukwerk laten compenseren via Trees for all

Update april 2018: Bij één van de online-eco-drukker waar ik nu laat drukken kun je tijdens het bestelproces kiezen om één of meer bomen te laten planten om zo je CO2-verbruik te compenseren. Alle kleine beetjes helpen en alle klanten werken mee aan dit groene top-idee!

DELEN INFORMATIE

Studio HOEK zal altijd haar klanten informeren over groene keuzes in bijvoorbeeld het ontwerpproces. Denk aan: 

1.     De nodige oplage (kies wijs)
2.     Digitaal printen of offset drukken
3.     Keuze (duurzame) drukker
4.     Papierkeuze 

Update januari 2019: Ik ben via Instagram tips en trics wat betreft duurzaam werken en leven gaan delen.  

DUURZAAM WEBONTWERP EN HOSTING

Website gebouwd door Studio HOEK worden zo klein mogelijk gemaakt, zonder verlies van functionaliteit en esthetiek, zodat er weinig energie verbruikt wordt tijdens het bezoeken en hosten ervan. En alle sites worden groen gehost bij Greenhost.

Ik werk nauw samen met Janneke van Jontwerp, zij is zeer technisch in het bouwen van duurzame Wordpress websites.

Update augustus 2022: Afgelopen maand waren we op vakantie. Met onze camper hebben we in Engeland rondgetrokken. De CO2 uitstoot van onze gemaakte kilometers heb ik gecompenseerd door het planten van bomen. Ik heb geprobeerd op een mooi rond bedrag uit te komen door, dat vind ik dan weer leuk om uit te vogelen. Voor de compensatie van de CO2-uitstoot van 7698 gereden kilometers van 1,56 ton CO2, heb ik €25 betaald. 
Ook autokilometers compenseren? Kijk op treesforall.nl/forms/co2-compenseren-autoritten/

Update januari 2021: Afgelopen jaar heeft Studio HOEK zoveel diverse projecten gedaan dat het tellen van websites pagina's ongunstig uitviel. Ik heb het bedrag ruim naar boven afgerond en het 20 bomen laten planten door Trees for All. 

Update december 2019: Afgelopen jaar heeft Studio HOEK 115 webpagina's gebouwd. Voor elke pagina is een euro gedoneerd aan Trees for All. Zij planten nu 23 nieuwe bomen ter compensatie van de co2-uitstoot van deze webpagina's. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Update juli 2019: Aangezien Janneke en ik samen verder gaan zal er een nieuwe website komen. De wordt natuurlijk groen gebouwd en duurzaam gehost. 

WERKPLEK

Update juli 2019: Jaaah! We hebben nieuw kantoor in de Smeltkroes (Honig), aan de Waal in Nijmegen. We hebben deze volledig ingericht met tweedehands meubilair. En de tafel die we willen laten bouwen zal bestaan uit gerecyclede materialen of is gemaakt bij een sociale werkplaats. Liefst beide natuurlijk. 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


Update januari 2018: Als de benedenverdieping op temperatuur is en mijn werkkamer afkoelt, trek ik een wollen vest aan en een deken over mijn benen. Kleine moeite toch warm. 

Sinds januari 2015 is mijn werkplek is voornamelijk thuis. We hebben tijdens de verbouwing van ons huis en kantoor vele groene, duurzame maatregelingen genomen zoals dakisolatie en plaatsen van lage temperatuurconvectoren en zijn van label G naar D gegaan. 

Buitenshuis spreek ik af met klanten of collega's in duurzame en/of maatschappelijk betrokken horeca. Zoals: Crudo, Brood op de Plank en Borboleta.

VERVOER

Ik gebruik nagenoeg altijd mijn derdehands fiets en het openbaar vervoer om mij te verplaatsen.
 
BANKIEREN
 

Een duurzame onderneming zal ook duurzaam moeten bankieren. Triodos en ASN zijn banken die het groen en siciaal doen  In juli 2018 ben ik overgestapt naar de duurzame bankASN.

DIGITAAL versus DRUKWERK

Zijn fysieke visitekaartjes nog nodig? Mijn visitekaartje wil ik gaan digitaliseren en geen nieuwe kaartjes laten bijdrukken. 

Update augustus 2018: Ik heb geen nieuwe kaartjes laten bijdrukken omdat ik link via LinkedIn. Zeer effectief. 

KENNIS

Update juli 2019: Nu, samen met Janneke, bundelen we de krachten en hoop ik dat we de wereld om ons heen nog mooier kunnen maken.  

Update april 2019: Er is veel te lezen en te bekijken als het gaat om duurzaamheid en de circulaire economie. Als vanzelf stel ik me altijd de vraag: Wat kan ik meenemen van deze nieuwe kennis voor mezelf, mijn werkzaamheden en mijn klanten? En hoe kan ik inspireren? Hoe wil ik inspireren? En kan ik ook circulair werken? 

Update november 2018: Het afgelopen jaar heb ik me verdiept in onder andere: Bioplastics en afbreekbaar papier. Op LinkedIn heb ik meerdere bijdrage geleverd.

Januari 2018: Ik wil meer informatie over duurzaam ondernemen en aangezien Nijmegen Green Capital Of Europe is, zal ik veel bijeenkomsten, informatieve workshops en wat al niet meer gaan bijwonen. Te beginnen bij Wondertuin, het European Green Capital Festival!